Ιστορία

Το εμπορικό κέντρο OLD CITY, έκλεισε 14 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και θέλει να ευχαριστήσει  το καταναλωτικό κοινό της Μαγνησίας και της κεντρικής Ελλάδας για την στήριξη αλλά και την συνεχή προτίμηση που δείχνει τόσα χρόνια στα καταστήματα του εμπορικού κέντρου.

Ιδρυτής του ήταν ο κος Αντωνίου Άγγελος, πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό, όπου τo 2003, εμπνέεται την μετατροπή των παλιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Antopack – Αντωνίου, μαζί με τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ετοίμων ενδυμάτων «Γερμανικό» καθώς και το εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας του Γεωργίου Παπαγεωργίου, στο κέντρο του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου. Μέσα σε 12 μήνες κατάφερε να αναπαλαιώσει 30.000 τ.μ., διατηρητέων κτιρίων, στο σημερινό εμπορικό κέντρο OLD CITY.

Τρεις βιομηχανίες οι οποίες σημάδεψαν την παραγωγική διαδικασία στην χώρα μας κατέχοντας την πρώτη θέση ενώ η Antopack – Αντωνιου συνεχίζει να είναι LEADER στο χώρο των εκτυπώσεων στην Ευρώπη μέχρι και σήμερα.

Τρεις βιομηχανίες , τρείς μεγάλοι ηγέτες.

Ο πρώτος από αυτούς ήταν ο Γιώργος Παπαγεωργίου, θρυλική φυσιογνωμία με τεράστιες δωρεές.

Ο δεύτερος ήταν ο Γερμανός Mathias Brungsberg, πρωτοπόρος για το ένδυμα στην Ελλάδα. Επέλεξε την Ελλάδα μεταξύ άλλων χωρών, για την ευστροφία, την πρωτοβουλία και την παραγωγικότητα των Ελλήνων εργαζομένων, ώστε να ιδρύσει το 1969 την βιομηχανία ετοίμων ενδυμάτων «Γερμανικό».

Ο τρίτος ήταν ο Γιώργος Αντωνίου, πατέρας του ιδρυτή του oldcityΆγγελου Αντωνιου, ο οποίος ήταν χαμηλών τόνων αλλά με ήρεμη επιβλητικότητα και δημιουργική φαντασία η οποία προέρχονταν από την επί πολλά χρόνια ενασχόλησή του με την χαρακτική στην λιθογραφία και ο οποίος είχε προβλέψει τις εξελίξεις της λιθογραφίας στην εκτύπωση με οπτικές ίνες και παρότρυνε πάντα σε νέες επενδύσεις.

Το εμπορικό κέντρο OLD CITY με την διευκόλυνση των 500 θέσεων στάθμευσης, έγινε ο αγαπημένος χώρος των καταναλωτών.

Συγκεκριμένα το έτος 2018 η επισκεψιμότητα ξεπέρασε το 1.000.000 καταναλωτές, το οποίο μας δίνει ένα μέσο όρο ημερήσιας επισκεψιμότητας άνω των 3.000 ατόμων ημερησίως.

Με ενθουσιασμό δέχτηκε το κοινό του Βόλου την έναρξη λειτουργίας της νέας αγοράς «OLD CITY», που άνοιξε τις πύλες της στην παλιά πόλη του Βόλου, την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2004 στις 18.00 το απόγευμα.

Τόσο οι αρχές της πόλης, όσο και το καταναλωτικό κοινό, κατέκλυσαν την αγορά, και έζησαν από κοντά την εορταστική ατμόσφαιρα.

Ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο Νομάρχης κ. Γιάννης Πρίντζος, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Κυριάκος Μήτρου, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Τραπεζών, Εκδότες και Διευθυντές εφημερίδων, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων και φορέων του νομού μεταξύ των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους την επίσημη πρώτη του OLD CITY.

Στις 18.15 πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιο, στο κτίριο Ε του «OLD CITY» .

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Άγγελος Αντωνίου των εταιριών ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΕ ΚΑΙ JUNIORS ΕΛΛΑΣ ΑΕΤΒΕ στην ομιλία του που έλαβε χώρα στο κτίριο Δ, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους αναφερόμενος στο «OLD CITY», είπε:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας καλωσορίζω σήμερα σε αυτό το χώρο, γιατί σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του OLD CITY, εκπληρώθηκε ένα όνειρο ζωής. Ήταν ένα έργο δύσκολο, πολυδάπανο και με μεγάλο ρίσκο. Αντιμετωπίσαμε πολλές αντιξοότητες που αντί να μας αποθαρρύνουν μας έδιναν την δύναμη να συνεχίσουμε με περισσότερο κουράγιο. Δουλέψαμε σκληρά χωρίς διακοπή, από το πρωί ως το βράδυ, Κυριακές, αργίες, γιορτές. Με την βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε, και διαψεύσαμε τις απαισιόδοξες προβλέψεις ορισμένων.

Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για την κατασκευή του έργου, μηχανικούς, εργάτες, τους επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων, τους συνεργάτες μου και πάνω από όλα την γυναίκα μου και τα παιδιά μου που εργάστηκαν το ίδιο σκληρά μαζί μου.

Χωρίς την βοήθειά όλων αυτών των ανθρώπων δεν θα είχαμε την δυνατότητα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα [ενός έτους περίπου] να ολοκληρώσουμε το έργο.

Είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την ιστορική περιοχή, που πριν αρκετά χρόνια γέμιζε ζωή, και που δυστυχώς οι συγκυρίες του παρελθόντος την έριξαν στον μαρασμό, σήμερα πάλι να ξαναζεί μέρες λαμπρές και οικονομική άνθηση.

Στο OLD CITY οι κάτοικοι του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα κάνουν τις αγορές τους με άνεση, σε πολιτισμένο περιβάλλον, και με τιμές προσιτές σε όλα τα βαλάντια. Ένας άνετος χώρος parking, 650 θέσεων, θα διευκολύνει την στάθμευση των πελατών.

Πριν κλείσω θέλω να ευχαριστήσω όλες τις επιχειρήσεις που μας εμπιστεύθηκαν συμμετέχοντας στο OLD CITY. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα το μετανιώσουν και θα δικαιωθούν απόλυτα για την επιλογή τους». Τελειώνοντας ο κος Αντωνίου ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές.

Στις 19.30 ακολούθησε η παρουσίαση των κοσμημάτων του οίκου Fine Gems από την Νίκη Κάρτσωνα με την συμμετοχή των μοντέλων Νόνης Δούνια, Εβελίνας Παπαντωνίου, Βαλεντίνης Δασκαλούδη, Εφης Σπύρου, Νεσχάν, Καίτης Γκρέτα.

Στη συνέχεια οι γνωστοί τραγουδιστές Δημήτρης Κόκοτας, Ανδρέας Στάμος, Γιάννης Τάσσιος, Χρήστος Κωσταράς και Μαρίνα Χανδρή ερμήνευσαν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους σ’ ένα ανεπανάληπτο μουσικοχορευτικό show με μπαλέτα.